ETT EXTRA RUM VID HAVET

0
70

Ett stort glasparti med utsikt, bara att skjuta undan när man vill ta steget ut i sommaren. En skön säng med plats för två. Ett litet pentry och ett badrum. Och så pricken över i: Altanen med uteköket. Det lilla sommarhuset vid havet är bara 15 kvadratmeter men har plats för allt som behövs för ett skönt semesterliv.

TEXT Ulrika Lindgren FOTO Matti Marttinen

Det enkla är ofta det bästa. Särskilt på sommaren. För vad behövs egentligen för de där lata dagarna vid havet, i solen? Inte mycket alls, resonerade hustillverkarna Add a Room när de skapade det här lilla sommarhuset, bara 15 kvadratmeter stort men utrustat med allt man kan tänkas behöva för ett bekvämt och enkelt sommarliv. Inne i det lilla huset ryms sängen, placerad vid det stora skjutbara glaspartiet med ljuvlig utsikt över havet, ett smart litet pentry och ett badrum med liten dusch och toalett. Den sköna altanen med uteköket suddar ut gränserna mellan inne och ute och skapar ett sommarhem med naturen som middagsgäst.
– Vi ville skapa ett hus som visar hela vårt tänk: Att det oftast inte alls behövs så mycket och så stort som man tror för att trivas i sitt hem. Det enkla kan vara det härligaste, inte minst om man som vi skapar det enkla av de allra bästa materialen, utan att spara på kvaliteten, berättar Susanne Aarup på Add a Room.
Huset är som alla Add a Rooms kreationer ritat av den danske arkitekten Lars Frank Nielsen, som i samarbete med Add a Room har utformat en hel serie små hus och moduler. Husen finns i storlekar om 10, 15, 20 och 25 kvadratmeter, byggs i lösvirke i snickeriet och kan vid behov enkelt byggas på med en eller flera extra moduler i serien. Husen och modulerna levereras helt kompletta och inflyttningsklara, med kök och badrum, indragen el och VA, inredning och förvaring, och lyfts på plats på tomten med en kranbil. Och materialen är som sagt utvalda för sin höga kvalitet: På golvet ligger plankor i kärnfuru från Söderinteriör, Velfacfönstren är underhållsfria med aluramar på utsidan och extra smala karmar för att släppa in dagsljuset och ytterpanelen är i dansk hållbar Superwood.
– Idén med modulsystemet är att Add a Room ska erbjuda ett enkelt sätt att bo. Man kan börja litet, med ett hus för två. När barnen kommer behövs kanske ett rum till, och då går det smidigt att koppla till ännu en modul. Så småningom behöver man kanske inte sitt extrarum längre, och då kan man sälja det och frakta bort det till en annan familj som längtar efter utrymme. Modulerna är lätta att koppla bort och de är också lätta att flytta med kranbil. De är förberedda för det redan vid tillverkningen, avslutar Susanne Aarup.

add a room, Matti Marttinen L - 6 add a room, Matti Marttinen L - 11 2 add a room, Matti Marttinen L - 12 add a room, Matti Marttinen L - 14

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY