NYFIKET PÅ VÄGGEN

0
92

Tapetuppstickarna Rebell Walls har lanserat en ny och nyfiken kollektion. Curious hämtar inspiration från stadens glömda och osedda rum, från excentriska samlingar och från en värld av märkliga ting.

Tapettillverkaren Rebell Walls jobbar med hela processen från det första penseldraget till en färdig tapet har och de har väckt stor uppmärksamhet med sina spännande mönster och skräddarsydda tapetkoncept. I den senaste tapetkollektionen Curious fortsätter de att se på inredning med nya ögon och riktar blicken mot det obskyra, det avvikande, det utrymda och det övergivna. Eller, som creative director Irene Gimmersta på Rebel Walls själv säger: Skönhet i förfall.
— Det som lockade oss att skapa denna lite udda kollektion att äntligen få ställa den nyfikna nörden i rampljuset. För visst är det spännande med människor som verkligen brinner för något specifikt — det kan vara litet eller stort, färgglatt eller dystert… Det verkligt vackra är inte alltid det övertydliga och iögonfallande utan istället det dolda och ibland obskyra som kräver ett nyfiket betraktande öga.
Curious har hämtat inspiration från stadens glömda och osedda rum, från excentriska samlingar och från en värld av märkliga ting. Varje tapetmönster i kollektionen är en ögonblicksbild av ett pågående förfall, en samling noga utvalda föremål vars skönhet bevaras för eftervärlden innan tiden oåterkalleligt förvandlar dem igen. Det är läckert, det är vackert och ibland också påträngande, som tapeten med den gamla dockan från läkarutbildningen, där inälvor och tarmar visas.
– Vi vill uppmana till nyfikenhet, att stanna upp och titta en gång till. Bortom första anblicken kan något extraordinärt dölja sig. Det som en gång var nytt och uniformt har med tiden blivit sällsamt och unikt, säger Irene.


Sedan Rebel Walls startade för några år sedan har ni väckt mycket uppmärksamhet för era tapeter, om och om igen. Berätta lite om er själva!
— Vår designarbete sker nästan som i ett kollektiv även om det finns en klar och tydlig designledare, Johanna Ek. Vår designprocess är öppen, alla idéer är välkomna och många tycker till om de skisser som sätts upp på väggarna i designkontoret. Som ett exempel kan jag nämna ett av mönstren i kollektionen Curious som involverade i stort sätt hela teamet på 17 personer. Det var mönstret Bleeched Oddities som består av en massa vita saker som alla släpat med sig till designkontoret. Alla saker placerades med omsorg i olika kombinationer, fotograferades och sattes ihop av designavdelningen till ett vackert och udda motiv. Det blev en rolig och rörig skapandeprocess!

NO COMMENTS